martes, 8 de noviembre de 2016

MOBILE LEARNING I APPS EDUCATIVES

A la classe d'avui hem treballat els conceptes mobile learning i les apps educatives. Actualment el mòbil és un element imprescindible a la nostra vida, i no només entretén o ens serveix per passar l'estona sinó que el mòbil pot ser una eina per aprendre o ensenyar. Tots sabem que un mòbil està capacitat per fer fotos, vídeos, videoconferències, per comunicar-nos, compartir informació, etc. Però realment totes aquestes funcions es poden fer servir per aprendre? I tant que sí!

Es pot fer un segon pas i trobar-li una segona utilitat a totes les opcions que té el nostre mòbil. Podem utilitzar, per exemple, la càmera del mòbil per fer experiments de física, o fer videoconferències que permeten la connexió simultània entre dos o més individus per transmetre's coneixements. A més a més també es poden utilitzar les apps per fer cursos on-line, aprendre música i mil opcions més per un aprenentatge complet. Com a tasca, hem hagut de buscar cadascuna una aplicació educativa, us deixem aquí les que hem escollit:


APP
I Like Animals Book


SISTEMA OPERATIU
Android i iOS
DESCRIPCIÓ
És una aplicació que conté llibres il·lustrats per nens per gaudir de contes. També ajuden al nen a aprendre sobre el món en què viuen. És una experiència d’aprenentatge per nens de 3 a 6 anys. 
FUNCIONAMENT
Les diferents funcions que podem trobar en aquesta aplicació són:
  •  Els nens i nenes podran afegir la seva pròpia veu en els contes.
  • Trobaran paraules destacades per facilitar la lectura.
  •  Imatges destacades i amb tacte per fer un aprenentatge més complet.
  • Podran veure la realitat amb imatges ja són professionals i nítides.
  • Podran personalitzar la història i destacar i personalitzar les paraules o les imatges que més els hi agradin. 

COMPETÈNCIA/DIMENSIÓ
Competència lingüística, visual i digital
URL
APORTACIÓ FETA PER
Helena Feixas Ramió


APP
El cuerpo humano 
SISTEMA OPERATIU
iOS
DESCRIPCIÓ
És una aplicació que permet explorar un model funcional del cos. Cada una de les parts és animada i interactiva. Va ser dissenyada per ajudar els nens majors de 4 anys perquè descobreixin de què estem fets i com funcionem.
FUNCIONAMENT
Les diferents funcions que podem trobar en aquesta aplicació són:
  •    Sis capes interactives i animades del cos que ensenyen l’anatomia humana bàsica a través del sistema esquelètic, muscular, nerviós, circulatori, respiratori i digestiu.
  •         El mode de gravació permet als nens i als professors fer-se preguntes mútuament.
  •         Les funcions inclouen: càmera frontal per demostrar la visió, micròfon per mostrar com funciona l’audició, biblioteques de fotos i música que s’accedeixen per demostrar les funcions del cervell i l’orientació del dispositiu demostra l’efecte de la gravetat en el cos.
  •       Té un art i disseny de sons originals.


COMPETÈNCIA/DIMENSIÓ
Digital
URL
APORTACIÓ FETA PER
Mònica Rovira Amigó




APP
 Matrix Game 1

SISTEMA OPERATIU
Android 
DESCRIPCIÓ
Aplicació que consisteix bàsicament en un joc d’habilitat mental per a usuaris d'educació infantil, ja que està dividida en tres nivells de dificultat segons l’edat: +4, +5 i +6 (matrix 1, 2 i 3).
Pretén desenvolupar la percepció visual. També permet treballar l'atenció, la concentració, l’orientació visual i la categorització.
FUNCIONAMENT
L’objectiu de l’aplicació consisteix en reorganitzar una matriu. Cada targeta és una combinació de formes de la fila horitzontal de dalt i la columna vertical al lateral. 
Mitjançant una sèrie de jocs totalment intuïtius, en els quals s’ha de dur a terme un seguit de classificacions segons els atributs (colors, formes...) s’utilitza la lògica, ja que es treballen els quadres de doble entrada per situar objectes segons dues categories, i a més, permet el treball individual o d’equip. En el cas que es cometi algun error en el realització del joc, aquest mateix corregeix automàticament les peces que no han estat ben col·locades. 

COMPETÈNCIA/DIMENSIÓ
- Competència lògico-matemàtica


- Competència d’aprendre a aprendre
URL
APORTACIÓ FETA PER
Nina Garcia Espada




APP
Sami Apps

SISTEMA OPERATIU
iOS
DESCRIPCIÓ
És una app per nens fins a 5 anys que conté altres aplicacions que ajudaran al desenvolupament i aprenentatge dels nens en els seus primers anys.

FUNCIONAMENT
Una vegada obres l’aplicació has d’escollir entre tres opcions:
  • Apps: Hi ha diverses aplicacions per fer puzzles, exercicis de coordinació,quantitats, etc.
  • Story time: Escull els protagonistes, els acompanyants, el lloc… i crea les teves histories
  • Flashcards: Aqui ensenya els colors, els números, els animals, el menjar… conceptes basics
.
COMPETÈNCIA/DIMENSIÓ
·         Digital

No hay comentarios:

Publicar un comentario